Work & Travel - Виртуелни саеми

204b905

Започнаа виртуелните саеми на ZIP Travel !

Виртуелните саеми за вработување многу брзо станаа значаен дел од маркетингот, раководењето и регрутацијата на човечки ресурси во меѓународните компании ширум светот.

 

Целта на овој саем е да се овозможи разговор помеѓу студентот и компанијата и да се задоволат барањата на двете страни. Целосната структура на еден виртуелен саем се состои од две лица кои се на различни места во светот и кои користејќи ја високата технологија одржуваат видео повик во живо и меѓусебно си разменуваат значајни информации за двете страни. Овие саеми претставуваат можност за студентите да изберат работна понуда и преку Skype да имаат директно интервју со претставник на компанијата.


Погледнете само дел од веќе закажаните виртуелни саеми, дознајте повеќе за компанијата и работните понуди и пријавете се!

Процедурата за пријавување за виртуелен саем е многу лесна и едноставна. За да аплицирате за некоја од овие работни позиции потребно е претходно да имате потпишано договор за учество на USA Work & Travel програмата, да го пополните наведеното CV и да го доставите во канцеларијата на ZIP Travel во Скопје!

Бидете дел од новата High Tech индустрија и не испуштајте ја можноста да изберете најлудо лето!

 

Затоа што кога е Work & Travel, тогаш е ZIP Travel! 


РАБОТНИ ПОНУДИ

Safeway - South Lake Tahoe, CA

 

 

 

lead 960

 

                                     Position                         Pay rate

                                   Food Clerk                        $12.75

 

safeway 0

EmeraldBay RodHanna 1280x642

 

image.adapt.full.high

 

FD2A1088A22DAB0D48BC1C5B1FBF041662223A633450A84D5Apimgpsh fullsize distr

safeway 900

banner 2

 

За повеќе информации контактирајте не на info@ziptrаvel.mk или на 023112963.

Кога е Work & Trаvel, тогаш е ZIP Trаvel !


Landry's Rainforest Cafe - Galveston, TX

 

 

galveston pleasure pier

 

 

Positions Pay Rate
Host/Hostess $6.00 per hour + tips
Server $2.13 per hour + tips
Retail Store Worker $8.50 per hour

 

 

RainforestCafe1

14138079 10154492228944207 1519584703888743526 o0 88b65411 c775 d9e7 ae9551d68f7da7b9

istockphoto 954856006 640x640

RainforestCafe Exterior GalvestonIslandCVB 1000

За повеќе информации контактирајте не на info@ziptrаvel.mk или на 023112963.

Кога е Work & Trаvel, тогаш е ZIP Trаvel !

 


Silver Legacy Casino Resort - Reno, NV!

 

 

На само три часа оддалечен од San Francisco, Reno ви нуди одлично работни лето во Silver Legacy Casino & Resort.

3

                                           Position                           Pay Rate

                                                     Guest Service Officer                   $11.00

 

 

297dcb08 f76d 442b b5ed 4f4ed71b064a3285 silver legacy resort casino jpg500px

3835216

Silver Legacy Casino Wedding Reno NV 7 main.1427838121

За повеќе информации, контактирајте не на info@ziptravel.mk или на 02112963.

Кога е Work & Travel, тогаш е ZIP Travel!


Landry's Downtown Aquarium - Houston, TX

 

 

 

 

Landrys Downtown Aquarium Houston 1

 

Positions Pay Rate
Food & Beverage Retail Concessions $10.00 per hour
Retail Store Worker $10.00/ hour
Busser $8.00 per hour + tip pool
Host $8.00 per hour + tip pool
Server $2.13/ hour + tips
Amusement Park Worker $10.00 per hour

 

 

Landrys Downtown Aquarium Houston

2017 12 16 Aqua 777

2017 12 16 Aqua135

 Landrys Downtown

7d5349cb68e725b0ef12edda43ec9c27

Slideshow 2

 

 

За повеќе информации контактирајте не на info@ziptrаvel.mk или на 023112963.

Кога е Work & Trаvel, тогаш е ZIP Trаvel !

 

 


Primm Valley Resort & Casino - Las Vegas, NV!

Prop PVR

 

Positions Pay Rates
Servers/Bussers $6.50+tips
Bartenders $6.50+tips
Cooks $10.00
Lifeguards $10.00
Guest Room Attendant $8.25 M-F / $11.00 S-S

 

Restaurants Guilermos

 Exterior 1

 Exterior

Golf Clubhouse

Pool 1

The Back Nine Bar

Star of The Desert Arena

Conference Event

 

За повеќе информации контактирајте не на info@ziptrаvel.mk или на 023112963.

Кога е Work & Trаvel, тогаш е ZIP Trаvel !

 

 

 

 

 


The Beach Retreat - South Lake Tahoe, CA!

tahoe beach retreat 1175x425 3

Position Pay rate
Bartender $11/hr + tips
Server $11/hr + tips
Hostess $11.50/hr
Dishwasher $11/hr
Maintenance $12/hr
Housekeeping $12/hr
   

 078

View from Boathouse

luau1 2 321328

Tiki Bar Sunset

Boat House Exterior

rainbow at pier

Luau1 4

IMG 0965

За повеќе информации контактирајте не на info@ziptrаvel.mk или на 023112963.

Кога е Work & Trаvel, тогаш е ZIP Trаvel !


Atlantic City, NJ!

13 Дек 2017

Atlantic City, NJ!

 

И ова лето ZIP Travel ти овозможува да работиш во гламурозните казино ресорти и тоа не каде било, туку во Atlantic City, NJ! Кој веќе еднаш бил на Work & Travel во Atlantic City, сигурно знае дека тој град е меѓу првите на листата на најдобри места за оваа програма. Бидете еден од вработените во Harrah’s, Caesars или Bally's имајте можност да научите од најдобрите. Многу можности за втора работа, обезбедено сместување од $300 месечно и секако многу забава и незаборавно лудо лето на Boardwalk – от во единствениот Atlantic City! 

image

Отворени позиции:

BALLY'S

Guest Services Agent - $13/h

Room Attendant - $8.66/h

Utility Porter/Housekeeping - $8.66/h

Beach Attendant - $10/h

Cashier/Line Server - $8.66/h

Barporter - $9.25/h

CAESARS

Guest Services Agent - $13/h

Attendant Spa - $10/h

Guest Room Attendant - $8.66/h

Houseperson - $8.66/h

Bar Porter - $8.66/h

Beach Attendant - $10/h

HARRAH'S

Culinarian-QSR - $10.22/h

Cook - $9.25/h

Restaurant Host/Cashier - $9.50/h

Casino Cleaning Person - $8.66/h

Guest Room Attendant - $8.66/h

За повеќе информации, контактирајте на info@ziptavel.mk или на 023112963

Кога е Work & Travel тогаш е ZIP Travel!


Lakeside Inn and Casino - South Lake Tahoe, CA!

 

 

Велат дека кога се двоумиш и не знаеш за што да се одлучиш,фрли паричка во вис и во моментот на паѓањето сигуно веќе имаш избрано што сакаш. Но верувајте за ваква понуда не ти треба "среќна паричка" која ќе одлучи, туку тука е ZIP Travel кој ја има вистинската формула за одлична Work and Travel дестинација и работна понуда. Твое е само да повелиш во нашата канцеларија и да аплицираш за работа во Lakeside Inn and Casino во Lake Tahoe. И оваа година ZIP Travel те изненадува со нови разновидни работни позиции за сите оние кои веќе биле на програмата Work and Travel и за оние кои за првпат сакаат да стекнaт вакво искуство.

Image result for lakeside inn south lake tahoe

 

Избери,одлучи и аплицирај за следниве работни позиции:

Position Hourly Wage
Front of House (FOH)  
Bus person $8.25 + tips
Host person/Cashier $10.00
Coffee Bar Attendant $10.00
Stocker/Food Runner $10.00
Back of House (BOH)  
Kitchen / Dishwasher $10.00
Room Attendant $12.50
Porterette $12.00
GBM $12.00

За повеќе информации, контактирајте на info@ziptavel.mk или на 023112963!

Кога е Work and Travel,тогаш е ZIP Travel !


"The Woodland Resort" - Houston, TX

 

 

 

 

 

Virtual Fair February 17,2017!

SWFIMG 141101 15104221 1JLAO

Отворени се следните позиции:

Robard's Host - $10.00
Guest Services - $7.25/h + TIPS
Cool Water Café Server - $2.13/h + TIPS
Woodlands Dining Room Server - $2.13/h + TIPS
Cool Water Café Activities Attendant – $8.00/h
Cool Water Café Barback - $5.50/h + TIPS
Cool Water Café Busser - $5.50/h + TIPS
Cool Water Café Food Runner - $5.50/h + TIPS

Организирано сместување во непосредна близина на резортот во износ од $250 месечно!

Побрзајте и аплицирајте најдоцна до 13ти Февруари! Работните позиции се во ограничен број!

За повеќе информации контактирајте не на info@ziptrаvel.mk или на 023112963.

Кога е Work & Trаvel, тогаш е ZIP Trаvel !


Не пропуштај !