W&T програмата дозволува студентите да имаат максимум 4 работни месеци, и плус 1 месец кој може да го искористат за туристички цели. Македонските студенти најрано може да започнат со работа на 15-ти Мај, а најдоцна смеат да работат до 30-ти Септември (работниот период не смее да надмине 120 дена). Американската амбасада во Скопје советува студентите да се вратат во Македонија до почетокот на нивните студии.

Не пропуштај !